۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
1396/12/25
/Dorsapax/Data/Sub_25/File/jalilpoorCCCCCC.jpg
توصيه هاي بهداشت محيطي در سفر ضامن سلامتي شماست
معاون بهداشتي شبكه بهداشت ودرمان شهرستان لردگان گفت : رعايت توصيه هاي بهداشت محيطي سفرهاي نوروزي ضامن سلامتي شماست مهندس ياسر جليل پور در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي شبكه بهداشت ودرمان شهرستان لردگان همشهريان ومسافران عزيز نوروزي را به رعايت توصيه هاي بهداشت محيطي در طول سفر سفارش وتاكيد كرد بهداشت مواد غذايي،بهداشت آب شرب سالم ، منع مصرف دخانيات، پسماندها، بهداشت هوا، بهداشت پرتوها به پرتو خورشيدي،از جله توصيه هايي است كه بايد درمسافرت ها ،بايد مورد توجه جدي قرار گير د ،با آرزوي سالي خوش توام با سلامتي وتندرستي براي هموطنان عزيزم ،اميدوارم با رعايت توصيه هاي بهداشت محيطي سفري شاد وبدون بيماري را پشت سر بگذاريد ، وبدليل اهميت رعايت اصول بهداشتي در سفر نكات ذيل را مشروحا" عنوان مي كنم كه ان شا الله مورد استفاده قرار گيرد.
بهداشت مواد غذايي
1- غذاي آماده به مصرف را رو باز نگهداري نكنيد.
2- غذاها را از دسترس حشرات . جوندگان و ساير ناقلين دور نگهداريد .
3- از ظروف يكبار مصرف گياهي يا آلومينيومي براي نگهداري غذاي داغ استفاده كنيد.
4- جهت مصرف نوشيدني داغ( چاي، آب جوش، قهوه و شير) از ليوان يكبار مصرف مناسب ترجيحا" گياهي يا كاغذي استفاده كنيد.
5- كيسه هاي پلاستيكي سياه بازيافتي جهت بسته بندي مواد غذايي، غير بهداشتي است و براي اين منظور استفاده نشود.
6- از خريد و مصرف پنير هاي محلي جدا خودداري نماييد .
7- قوطي هاي كنسرو سالم بوده و بايد فاقد هر گونه بادكردگي ، فرو رفتگي ، ضرب ديدگي و زنگ زدگي باشند .
8- غذاي كنسروي مطئمن ترين غذا در طول سفر است.
9- كنسروها را پس از اطمينان از تاريخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت بايد به مدت 20 دقيقه قبل از مصرف بجوشانيد
10- تخم مرغ را هرگز نشوييد و در صورت شستن سريعا مصرف كنيد .
11- تخم مرغ هاي شكسته و ترك خورده بيشتر در معرض آلودگي هستند بنابراين خطر بهداشتي دارند .
12- آب سالم، دست تميز، غذاي سالم ضامن سلامتي است .
13- از خريد هر نوع مواد خوراكي از فروشندگان دوره گرد خودداري نماييد .
14- از استفاده از خوراك هايي مانند لواشك، آب ميوه هاي سنتي مانند آب زرشك و آب آلو كه بصورت غير بهداشتي تهيه و عرضه مي گردد خودداري كنيد.
15- در صورت تمايل به خوردن بستني از بستني داراي پروانه بهداشتي استفاده نماييد.
16- غذا را بطور كامل بپزيد .
17- غذاهاي پخته شده نبايد بيش از دو ساعت در دماي محيط نگهداري شود و بيشتر از يكبار نبايد گرم شود
18- از حمل مواد غذايي پخته در طول سفر كه بيش از دوساعت زمان مي برد خود داري نماييد.
19- سعي شود غذاي پخته را گرم مصرف نماييد.
20- سعي كنيد غذا را تازه و براي مصرف يكبار تهيه نماييد.
21- در صورت عدم دسترسي به يخچال و يا يخدان از مصرف مجدد غذايي كه بيش از 2 ساعت از طبخ آن ميگذرد خودداري كنيد.
22- هميشه بسته غذايي خود و كودكتان را بر روي يخ قرار دهيد و در صورتي كه يخچال موجود است آن را به يخچال منتقل كنيد.
23- در هنگام سفر غذا بايد آخرين وسيلهاي باشد كه ميخواهيد همراه ببريد و تا لحظه قبل از حركت بايد در يخچال نگهداري شود.
24- غذاهاي پخته شده را از غذاهاي خام جدا كنيد .
25- از مصرف سالاد الويه باستثناي سالاد الويه بسته بندي شده صنعتي به عنوان غذاي مسافرتي اكيدا خودداري نماييد.
26- در هنگام خريد مواد غذايي بسته بندي شده به تاريخ توليد ، تاريخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت و نحوه نگهداري نوشته شده بر روي بسته آن توجه داشته باشيد .
27- از خريد و مصرف شيريني جات و تنقلات حاوي رنگهاي مصنوعي به شدت پرهيز كنيد.
28- از مصرف مجدد روغن حرارت ديده جدا خوداري نماييد .
29- روغن مايع را در محل خنك دور از نور و هوا نگهداريد .
30- از حرارت دادن زياد و طولاني روغن مايع خودداري كنيد .
31- نمك را كم مصرف كنيد و آن هم از نوع تصفيه شده يد دار باشد .
32- براي پيشگيري از بيماريهاي روده اي حتما ميوه و سبزيجات را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدايي نماييد .
33- يكي از راههاي پيشگيري از ابتلا به كيست هيداتيك سالم سازي سبزيجات ميباشد .
34- سالم سازي سبزيجات شامل 4 مرحله است :1- پاكسازي از گل و لاي 2- انگل زدايي با مايع ظرفشويي 3- گندزدايي 4- شستشو با آب
35- در صورتي كه سالاد را شخصا درست ميكنيد حتما آن را قبلا سالمسازي نماييد
36- در هنگام سفر توصيه مي شود به همراه غذا "ماست" مصرف كنيد.
37- توصيه مي شود به هنگام سفر از ليموترش و يا آبليمو به همراه غذا استفاده نماييد.
38- از خريد و مصرف گوشت دام هايي كه به صورت غير مجاز كشتار مي شوند مانند گوشت هاي قطعه شده فاقد مشخصات، گوشت چرخ كرده آماده و لاشه هاي فاقد مهر كشتارگاه بايد خودداري شود
39- براي حمل گوشت، مرغ و ماهي حتما از يخدان استفاده و دقت كنيد مواد غذايي خام با پخته تماس نداشته باشد.
40- براي رفع انجماد، گوشت، مرغ و ماهي را بيرون از يخچال، ماشين و يا فضاي باز بيرون يا منزل قرار ندهيد.
41- در صورتي كه در سفر غذاهاي گوشتي همراه داريد بايد قبل از مصرف آن را كاملا حرارت دهيد.
42- گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ را فقط از مراكز مجازي كه زير نظر سازمان دامپزشكي كشور هستند تهيه فرماييد.
43- براي تهيه سالاد يا خرد كردن نان و سبزيجات از چاقوها و تختههاي جداگانه استفاه كنيد.
44- دستها و تمام سطوح و وسايل آماده سازي غذا را با مايع ظرفشويي و آب گرم قبل و بعد از تماس با گوشت مرغ و ماهي خام بشوييد.
45- زماني كه در بيرون از منزل كباب ميپزيد، از ظروف تميز براي كبابهاي پخته استفاده كنيد و هيچوقت ظروفي را كه در آنها گوشت خام قرار داشته و هنوز شسته نشده است براي كبابهاي پخته استفاده نكنيد.
46- شير و فرآوردههاي آن را حتما به صورت پاستوريزه مصرف كنيد.
47- بهتر است سبزيجات به صورت پخته مصرف شوند.
48- بهترين ميوههايي كه براي مسافرت ميتوان همراه داشت ميوههايي مانند موز، سيب و پرتقال هستند كه براي مصرف بايد پوست آنها كنده شود.
49- در صورت بروز هرگونه علايم تهوع، استفراغ و اسهال به اولين مركز درماني مراجعه كنيد
50- رعايت بهداشت فردي از جمله شستوشوي مكرر دستها با آب گرم و صابون و كوتاه نگه داشتن ناخنها به حفظ سلامت كمك ميكند.
51- برنج بعد از پختن سريعا بايد مصرف شود.
52- براي طبخ و مصرف غذا از ظروف تميز استفاده كنيد.
53- بايد از خوردن غذا و آشاميدني ها در رستوران ها و مراكز عرضه مواد غذايي كه موازين بهداشتي را رعايت نمي كنند و يا كاركنان آنها كارت بهداشت معتبر ندارند، خودداري كنيد
54- تا حد امكان غذا را شخصا آماده كرده و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوريهاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري كنيد.
بهداشت آب
1- پيش از استفاده از آب آشاميدني در پارك ها،كنار جاده ها و تفرجگاه ها به تابلوهاي هشدار دهنده آن دقت كنيد.
2- آب را فقط از منابع مطمئن تهيه كرده و يا از آبهاي بطري شده استفاده كنيد.
3- از خوردن آب بطري شده يخ زده خودداري كنيد.
4- يخ را از مراكز مطمئن تهيه نموده و از مصرف يخهايي كه در شرايط غير بهداشتي و روي زمين نگهداري يا خرد ميشوند خودداري كنيد.
5- از مصرف آبهاي سطحي، چشمهها و درياچهها خودداري كنيد.و آب مصرفي خود را از منابع مطمئن و شبكه هاي آبرساني تهيه كنيد.
6- نبايد از ليوان هاي يكبار مصرف و شفاف براي نوشيدني هاي گرم استفاده شود.
7- هميشه از آب لوله كشي يا جوشيده يا گندزدايي شده استفاده نماييد .
8- از مصرف يخ غير بهداشتي خودداري كنيد .
9- از شستن البسه و ظروف در آب شهرهاي عمومي خودداري كنيد .
10- آب آلوده يكي از مهمترين عوامل انتقال بيماري است .
11- آب سالم به همان اندازه كه براي نوشيدن مهم است براي تهيه مواد غذايي نيز اهميت دارد .
12- بروز بسياري از بيماريهاي حاد روده اي از طريق آب و غذاست .
13- بطري هاي پلاستيكي آب را در فريزر براي انجماد قرار ندهيد، چون اين كار باعث آزادسازي سم ديوكسين از ظروف پلاستيكي مي شود.
توصيه هاي مربوط به منع مصرف دخانيات
1- كشيدن سيگار اولين گامي است كه در جاده اعتياد مي گذاريد.
2- بياييد سيگار را از دست جوان بگيريم قبل از آنكه سيگار جوان را بگيرد.
3- با دود سيگار، روح و جسم خود و فرزندانمان را نسوزانيم.
4- آيا مي دانيد: مصرف دود ثانويه سيگار براي افراد غير سيگاري مضرتر از دود سيگار براي سيگاري ها است؟
5- آيا مي دانيد : سيگار 4 هزار ماده سمي و 40 عنصر سرطانزا دارد.
6- آيا ميدانيد: 7000ماده شيميايي در دود سيگار و قليان وجود دارد كه 70 نوع آن سرطان زا است
7- آيا ميدانيد: دخانيات دومين عامل مرگ در جهان سالانه موجب مرگ 7 ميليون نفر مي شود.
8- آيا ميدانيد: 900هزار نفر از مردم جهان سالانه در اثر مواجهه با دود دخانيات جان خود را از دست مي دهند.
9- آيا ميدانيد: تنباكوهاي معطر حاوي بنزن است كه ظرف 15 سال در فرد مصرف كننده ايجاد سرطان خون مي كند.
10- البسه، ديوار، وسايل و لوازمي كه با دود دخانيات در تماس هستند به مواد شيميايي خطرناك آلوده مي شوند كه موجب مسموميت كودكان در اثر تماس با سطوح آنها مي شود.
11- كشيدن سيگار و قليان در اماكن عمومي، تجاوز به حقوق ديگران است و از استعمال آن در اماكن عمومي خود داري نماييد.
پسماند
1- آب و خاك موهبت الهي است، در حفظ آن كوشا باشيم.
2- با تفكيك مواد و بازيافت آن زندگي زيباتري را تجربه كنيم.
3- اگر زمين را از آلودگي ها حفظ نكنيم ما هم در اين آلودگي ها غرق خواهيم شد.
4- از ريختن پسماند در معابر و اطراف منازل خودداري كنيد.
5- پسماند خانگي نبايد بيشتر از 24 ساعت در خانه نگهداري شود.
6- از ريختن پسماند در جوي و نهرها جدا خودداري كنيد.
7- براي جلوگيري از نفوذ حشرات و جوندگان موذي: خانه و محل زندگي خود را پاكيزه نگهداريد.
8- براي جلوگيري از نفوذ حشرات و جوندگان موذي: آشغال و پسماند را در ظروف دربدار قابل شستشو جمع آوري كنيد.
9- فرهنگ و تربيت زيست محيطي را از كودكي به فرزندانمان بياموزيم.
بهداشت هوا
1- شهروند عزيز بياييد با معاينه فني خودروهايمان سهمي در پاكيزگي هواي شهرمان داشته باشيم.
2- برخودداري از هواي پاك حق همه است.
3- در هنگام آلودگي هوا طبق اعلام مراجع ذيصلاح قانوني اقدام شود.
4- در هنگام آلودگي ريز گردها در مناطق مرتبط خروج از منزل به حداقل برسد و حتما" از ماسك مناسب استفاده شود. در صورت عدم وجود ماسك با دستمال يا چفيه و يا موارد مشابه جلوي دهان و بيني رو بگيريدو
بهداشت پرتوها به پرتو خورشيدي
پرتوهاي فرابفش خورشيد عامل اول سرطان پوست، پيرپوستي زودرس و كاتاراكت در كشور مي باشد.
1- از برخورد مستقيم نورخورشيد با بدن به ويژه از ساعت10 صبح لغايت 14 جلو گيري كنيد.
2- در سايه، تشعشعات نورخورشيد تا 50 درصد كاهش مي يابد لذا اقدامات حفاظتي فردي در سايه هم لازم مي باشد.
3- در فضاي باز ترجيحا" از كلاه لبه دار كه لبه هاي آن حداقل 7سانتي متر مي باشد يا با هر وسيله ديگر كه بتواند قسمت هاي لخت صورت و گردن را حفظ كند استفاده شود.
4- در فضاي باز حتما" از عينك آفتابي ( ضدپرتوهاي فرابنفش خورشيدي با فاكتور حفاظتي تا 400 نانو متر ) استفاده كنيد.
5- به انعكاس تشعشعات ناشي از برخورد نور خورشيد با زمين به ويژه ماسه ها ( ماسه هاي كنار سواحل بخصوص) توجه جدي نماييد.
6- به سايه ابرها اعتماد نكنيد.
7- در ارتفاعات پرتوگيري بيشتر مي شود لذا در هنگام حضور در ارتفاعات دقت بيشتر شود.
8- از برنزه كردن در سواحل خود داري كنيد.
9- جهت حفاظت پوست در مقابل پرتو خورشيدي از گرم هاي ضد آفتاب مناسب مجوز دار استفاده نماييد.( ترجيحا" كرم هاي ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده شود)
در صورت مشاهده تخلفات بهداشتي در مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي، مراتب را به سامانه مردمي رسيدگي به شكايات وزارت بهداشت به شماره 190 ويا تلفن 34442767 بهداشت محيط مركز بهداشت شهرستان لردگان اطلاع دهيد
تعداد بازدید:
226
Powered by
Dorsa
Portal